Bøger

Jeg har i den senere tid været heldig og er kommet igennem en lang række interessante bøger, både debat-, fag- og skønlitteratur. Her er et udpluk:

Richard Dawkins “The God Delusion” – en lang og meget overbevisende argumentation for hvorfor der sandsynligvis ikke er nogen Gud og lidt om Dawkins teori om hvorfor folk overfor denne argumentation stadig tror. Bogen bærer præg af at være skrevet af en de mest fremstående ateister i dag der samtidig har måttet modstå en lang række urimelige angreb. Dawkins kommer derfor også selv til at komme med nogle tyndbenede argumenter og et par steder nogle helt urimelige angreb.

Neil Gaiman “Neverwhere” – den engelske fantasy TV serie omsat til bogform af forfatteren selv. Gaiman mestrer den klassiske fantasy genre som få og hans (og Lenny Henry’s) alternative London fremstilles så man vil vide mere.

Stephen Jay Gould “The Richness of Life” – en samling af essays are Gould fra de sidste 30 år af hans karriere, dækkende statistik, biologi, religion og biografier. Samlingen inkluderer også en del af hans betydelige kritik af Dawkins og i øvrigt generelt dem der inden for evolutionsteori kan betegnes som adaptionister.

Terry Pratchett & Neil Gaiman “Good Omens” – i anledningen af at bogen er på vej til at blive filmatiseret besluttede jeg mig for at genlæse den. Jeg havde helt glemt hvor ustyrligt morsom historien er. Jeg håber Terry Jones kan overføre den til det visuelle medie på en fornuftig måde.

Amy Chua “Kampråb fra en tigermor” – en bog om en amerikansk familie gennem døtrenes opvækst. Bogens udgangspunkt er forfatterens – moderens – opfattelse af at opdragelse handler om at få ens børn til at opnå deres fulde potentiale, næsten – næsten! – uanset hvad. Bogen har fået megen opmærksomhed da Chua’s opdragelsesmetode er nærmest diametralt modsat den almindeligt accepterede. Men også fordi bogen er formuleret som et angreb på den almindeligt accepterede opdragelsesmetode. Efter at være kommet forbi den del af bogen blev den meget bedre og mere interessant – det virker som om de første par kapitler er sat ind i den redaktionelle process, ligesom titlen – originalt “Battle Hymn of the Tiger Mother”, helt sikkert med reference til den amerikansk-patrioiske “The Battle Hymn of the Republic”, – virker en smule malplaceret.

David Attenborough “Zoo Quest for a Dragon” – lettere redigeret udgave af Attenborough’s bog fra 1957 om hans og Charles Lagus’ rejse gennem Borneo, Java, Bali og til sidst Komodo for at både filme og indsamle dyr. Attenborough er en fantastisk formidler og netop denne “Zoo Quest” udmærker sig ved at blive mere og mere spændende som han og Lagus kommer længere og længere væk fra den vestlige civilisation.

En lang række tidlige noveller af Philip K. Dick, takket være Project Gutenberg. Generelt kan man sige at Dick skrev mange historier i sine yngre dage for at fylde science fiction magasinerne nok til at han kunne leve af det. Kvaliteten er derfor svingende men der er bestemt også guldkorn. Og så er hans referencer til kommunistforskrækkelsen i USA i 50’erne interessante, om ikke andet fordi der er så langt fra dem til i dag. Jeg nød specielt “The Skull” der sikkert om et par år vil blive til en Hollywood produktion ligesom en lang liste af hans andre historier.

Joel Spolsky’s “Joel on Software“, om projektledelse, softwareudvikling, forretningsstrategi og programmeringssprog. Denne bog er reelt en samling artikler skrevet mellem 2000 og 2004 bundet sammen i et større tema omkring det at lede softwareudvikling. Alderen på indholdet kan mærkes (hvem husker Netscape?) men bogen er absolut blandt mine favoritter.

This entry was posted in Other and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bøger

  1. Henrik Madsen says:

    Imponerende. Både i omfang og bredde. Og så med børn ;-)

  2. Pingback: Mensa og eksklusivitet | Hennings blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.