Mellem to stier

Windows Explorer, eller “Stifinder” som den er oversat til på dansk, lader til at få endnu en overhaling i den kommende Windows 8. Der er kommet mange negative reaktioner og det med god grund. Som Steven Sinofsky, der er ansvarlig for Windows, Windows Live og Internet Explorer, forklarer forsøger Microsoft at give brugerne alle muligheder altid.

Resultatet er knapper og ikoner, meget i stil med Office 2007 og frem, delt op i faneblade i en stor forvirring. Knapperne og fanerne er udvalgt ud fra et stort analysearbejde hvor Microsoft har set på den faktiske anvendelse af tidligere versioner af Windows Explorer. Det har ledt frem til, f.eks:

  • En knap direkte til at kopiere stien til den mappe man har fremme – hvis man vel at mærke er på fanebladet “home”.
  • En knap til at folde nogle funktioner ud der er samlet under betegnelsen “easy access”.

Og så videre.

Jeg har ikke noget imod at lytte til brugerne og en seriøs anvendelse af analyser er en af vejene frem. Men det er en fejl at tro at man kan lave et produkt der er alt for alle. Sinofsky kalder udviklingen for kompromisløs i sin forklaring men resultatet er rent kompromis. Alle skal kunne alt det de plejer at gøre og mere.

Windows Explorer er et program til at vise mappestrukturen og filerne på en harddisk. Programmet er gået igennem en række iterationer gennem tiden, fra “MS-DOS Executive” over “File Manager” til den “Windows Explorer” der er blevet udviklet siden Windows 95. Fokus har og er fortsat på filhåndtering: Mappestruktur, filplaceringer og manipulation af filer.

Men på samme tid har der været en bevægelse væk fra filhåndtering fra markedets andre spillere. Google’s GDrive afgik ved døden da Google – på det tidspunkt – ikke længere troede på filhåndtering som vigtig for fremtiden. Blandt de mange features der var rygter om skulle komme med Windows “Longhorn” – det der endte med at blive til Windows Vista – var også et komplet anderledes syn på data og opbevaring af samme.

Microsoft tror tilsyneladende stadig at filhåndtering er vigtig, på trods af at Windows 8 kommer med grænsefladen, eller designsproget, Metro der er app-fokuseret. Det lader til at Metro ikke bliver det centrale i Windows 8. Det vil stadig være filhåndteringen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.