Hvad kan man bruge en kælder til?

Skybrud i København (c) jonasosthassel http://www.flickr.com/photos/photojonas/En kælder er et udmærket sted til at opbevare ting der ikke skal bruges lige nu og her, eller som nemt kan erstattes hvis det skulle være nødvendigt.

Det er ikke for at være skadefro efter det ekstreme skybrud København oplevede d. 2. juli 2011. Det ville være aldeles upassende når man ser på skadernes omfang. På trods af de første meldinger lader for eksempel Kræftens Bekæmpelse til at få reddet de fleste celleprøver og blodprøver fra deres kælder, takket være hurtig indsats fra medarbejdere og deres familier.

Ikke desto mindre bliver vi nød til at blive klogere og der er masser af virksomheder der har placeret og placerer vitalt udstyr i kældre. Hvor mange serverrum er ikke placeret i kældre?

Vand kan komme ind alle vegne. Er der tryk på kommer det op af for eksempel kloakker, ellers bevæger det sig altid ned. Ikke nødvendigvis i lige linie, men nedad. Vand kan komme fra ekstreme skybrud som det i København men almindeligt regnvejr, en stoppet kloak eller enhver anden form for vandskade kan være kilden til store vandmængder der skal finde vej igennem en bygning.

Det er en dårlig ide at placere servere, eller i det hele taget uerstatteligt materiale, i en kælder, lige under en vaskemaskine eller andre steder hvor vand naturligt løber hen eller vil komme op. For en dag vil det ske.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Hvad kan man bruge en kælder til?

  1. Pingback: Restruction of Pompeii | Hennings blog

  2. Pingback: SSD er til specielle behov | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.