Send ikke flere penge

Der er en udbredt opfattelse af at flere penge, som i større budgetter, løser flere problemer. Det er en pudsig opfattelse da der næppe findes nogen rigtig gode eksempler der understøtter den opfattelse. Tværtimod.

Det er nu en gang sådan at hvis der afsættes et vist beløb til en opgave så vil beløbet blive brugt og dermed vil valget af løsning afhænge af beløbet, ikke omvendt.

I stort set hele den industrialiserede verden har der i et stykke tid været meget diskussion om hvad sundhedsvæsenet koster. I forbindelse med sundhedsreformen i USA blev der lavet et stort antal beregninger der samlet set viser billedet af at der ikke er nogen sammenhæng mellem udgifterne og resultaterne. F.eks. i disse grafer fra National Geographic, der illustrerer levetiden som resultatet:

Samme indhold, vist som et scatterplot:Det må endnu en gang være klart at der ikke er sammenhæng mellem udgifter og resultat.

I stedet må fremgangsmåden være at finde den underliggende årsag til et problem og deraf den korrekte løsning. Var der nogen der sagde Lean?

Dette indlæg blev udgivet i Ledelse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s