Fremtidens apps

Er fremtidens apps et website?

iPhone og senere Android fik gang i udviklingen af apps, små applikationer målrettet til smartphones, til at eksplodere og i en periode har det virket som om alt og alle ville lave apps. Især til iPhone.

Det har virket som om interessen måske i en vis grad har været drevet af opfattelsen af at “alle de andre gør det, så vi bliver i hvert fald nød til at interessere os.” Når det har skullet blive konkret har det været svært at konvertere interessen til et kommitment.

Forklaringen kan langt hen ad vejen findes i at disse virksomheders formål med apps i forvejen har været, i hvert fald delvist, opfyldt af deres hjemmesider. Og den målrettede app til mobiltelefonen ville blot være en naturlig udvidelse af hjemmesiden.

Læg dertil at Apple har nogle overordenlig skrappe krav til deres leverandører til AppStore. Det er ikke gratis – eller billigt for den sags skyld – og der er ingen garanti for en virksomhed at en app der bliver godkendt vil være godkendt i fremtiden. Der ses tilfælde af at apps afvises fordi Apple synes at funktionaliteten skulle komme fra dem – i en senere version af iPhone.

Derfor er det ikke underligt at der nu er en begyndende bevægelse væk fra apps til webteknologier. Financial Times og Facebook er to vigtige eksempler, Facebooks nok det mest ambitiøse med rygterne om Project Spartan. Begge er naturlige udvidelse af den mobile strategi hvilket det sidste eksempel også er. Det er blot overraskende indtil man tænker tanken igennem: Apps kommer til at gøre deres indtog i Windows 8, og de vil blive udviklet i webteknologier.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.