En kamp om magt

E-G8 Forum“, eller bare eG8, blev holdt d. 24. og 25. maj, inden det store G8 møde, for at diskutere rammerne for fremtidens Internet. Eller rettere, rammerne for reguleringen af Internet i fremtiden.

As long as the internet is part and parcel of the daily lives of our citizens, it would be a contradiction to leave government out of this massive discussion […] No one should forget that governments in our democracies are the only legitimate representatives of their citizens
– den franske præsident, Nicolas Sarkozy

Den lange introduktion er her:

Selvom f.eks. Egypten nok ikke var et demokrati i vores forstand skal man huske at der ikke er nogen præcis definition af ordet; Kina er i visse sammenhænge et demokrati og vores eget demokrati, født i 1849, er genopstået i en anden form mindst et par gange (3) siden da.

Og i Egypten i år viste folket at regeringen ikke var deres repræsentanter. Er det det samme vi har set i Spanien i over en måned nu? Og Spanien er da et demokrati.

Regeringer ser naturligvis med bekymring på denne tendens. Derudover er der en naturlig tendens til at ville regulere områder der endnu ikke er regulerede; lidt hårdt sagt, hvad laver regeringer ellers?

Faren her er naturligvis at regler og love altid forholder sig til fortiden, og altid prøver at sikre status quo. Og den enorme vækst der i dag skabes, og siden 1992 har været skabt, via Internet netop kommer fra dem der udfordrer status quo. Se Lawrence Lessig‘s meget vigtige indlæg:

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til En kamp om magt

  1. Pingback: Om amerikansk politik | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.