Kulturelle forskelle

For et stykke tid siden så jeg opgørelse over uddannelsesniveau hos de nyansatte i henholdsvis Microsoft og Google. Forskellen var slående og artiklens fokus var at der var et stort sammenfald mellem det der lignede et krævet niveau før ansættelse, og det uddannelsesniveau grundlæggerne af de to virksomheder havde. Bill Gates (ja, der var andre med fra starten) gennemførte ikke sin universitetsuddannelse mens Sergey Brin og Larry Page har Ph.D. grader.

I sin artikel på kulturelle forskelle mellem Google og Facebook får Piaw Na udvidet den virkning som grundlæggernes indflydelse har. Hans påstand er at Google aldrig vil fokusere på noget der ikke er et svært datalogisk problem og derfor er der mange oplagte løsninger – og produkter – Google aldrig vil blive dominerende med.

I Paul Buchheit’s ord om konkurrencen med Facebook: “As for social, I expect that Google will find greater success with their self-driving car and moon landing initiatives.

En pæn del af Facebooks teknologi er ret simpel, så simpel at der i Google ikke ville være nogen prestige i at løse det på den måde. Na bruger eksemplet med tagging af billeder på Facebook; en bruger kan markere en område på et billede og vælge hvilken anden bruger der er der.

Googles løsning på samme problem har været et dyrt opkøb og videreudvikling af et system til automatisk ansigtsgenkendelse; brugeren uploader et billede og systemet fortæller selv hvem der er hvor på billedet. Det virker ikke specielt godt og er derfor endnu ikke færdigt.

I forhold til Googles løsning er Facebooks et hack. Til gengæld er det en af de mest populære features ved Facebook.

Dette indlæg blev udgivet i Ledelse og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s