Plus $3,99 i ekspeditionsgebyr

Uafhængige sælger på Amazon’s Marketplace kan selv sætte deres pris og det burde være indlysende at nogen ville anvende en algoritme; “vi vil altid være billigere end de andre”. Uden kendskab til de faktiske implementeringer og mulighederne for de enkelte sælgere må man alligevel håbe at der er indbygget en lang række sikkerhedsventiler i sådanne systemer.

Alligevel kan fuldt automatiske systemer fejle og det skete da i hvert fald også for en måneds tid siden for Peter Lawrence’s “The Making of a Fly“. En bruger var inde for at købe bogen og lagde mærke til at prisen for et nyt eksemplar var langt over en million dollars.

Plus $3,99 i ekspeditionsgebyr.

Lidt analyse viste at den ene sælger, “profnath”, hver dag satte sin pris til under den andens, “bordeebook”, præcist 99,83% af den andens. Man må gå ud fra at der var sat en minimumspris for profnath’s eksemplar. Desværre havde bordeebook valgt en anden strategi. Hans bag var sat til 127,059% af profnath’s pris.

Logikken med at sætte prisen højere må skyldes at han faktisk ikke havde bogen men regnede med at kunne dække indkøbsprisen med overtakseringen og takket være andre virkemidler (f.eks. rating fra kunder) kunne sikre sig at kunderne valgte ham.

Bogen blev set til $23.698.655,93 før nogen fik rettet op på systemet. Den dag i dag kan bogen købes, ny, for $10.000.

Plus $3,99 i ekspeditionsgebyr.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Udvikling og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s