Der er ikke nogen der har travlt her

NemID blev taget i brug 1. juli 2010 og fungerer efter alt at dømme ganske godt. Man kan gøre sig mange overvejelser vedrørende sikkerheden i den valgte implementation men det er ikke det dette indlæg vil handle.

Derimod at NemID endnu ikke anvendes af alle offentlige myndigheder. Processen har trods alt været igang i meget lang tid og ser man IT- og telestyrelsen hjemmeside med vejledning til de offentlige myndigheder, ser man endda at de ‘gamle’ digitale signaturer som hovedregel slet ikke udstedes længere.

Går man ind på en række offentlige hjemmesider, f.eks. Ledningsejerregisteret, får man at vide at “Brugere med ny NemID kan endnu ikke tilgå [sitet].

Heldigvis er der et link til den organisation der en gang udstedte digitale signaturer, TDC. Og så må man jo håbe at man ikke bliver alt for skræmt af det skærmbillede man kan få frem:

Vælger man at fortsætte viderestilles man blot til DanID, der heldigvis har opdateret deres SSL certifikat. Så man får i det mindste kun fejlen en gang.

Jeg håber så bare at DanID faktisk stadig udsteder digitale signaturer – nu skal jeg først indsende et underskrevet papir.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Security og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Der er ikke nogen der har travlt her

  1. Pingback: NemID er åbenbart ikke nemt | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.