TV2

At TV2 bliver en betalingskanal fra 1. januar 2012 – gennem en proces JP kalder vælgerbedrag –  har givet mig noget at tænke over på det seneste.

På den ene sige, helt på linie med hvad jeg tidligere har skrevet, virker det som en dårlig ide rent økonomisk. Der vil naturligt være et antal brugere der springer fra med færre annonceindtægter til følge. Måske er det valgte monopol-systemet tilstrækkeligt til at kompensere for dette, idet mange brugere er nød til at tage TV2 med hvis de overhovedet vil have deres kabel-TV. Det bliver bare dyrere for dem.

Jeg har tidligere sagt at den dag de danske aviser satte paywalls omkring deres websites ville jeg starte min egen netavis. Der findes ikke nogen bedre mulighed for at komme ind på markedet end at gøre det netop når alle de andre har lukket deres brugere udenfor.

Men man kan ikke bare starte sin egen TV-kanal.

Hvem ville også gøre det i dette århundrede? Tiden er løbet fra kanalerne, det er bare ikke åbenlyst endnu.

Flere og flere holder op med at se TV, tilsyneladende ikke kun på grund af lavere indholdsmæssig kvalitet men simpelthen fordi denne form for masse-bundling af skedulerede udsendelser ikke passer til dem. Og fordi der findes et enormt udvalg af materiale der alligevel aldrig bliver sendt på de kanaler der er adgang til.

Se også Jeff Jarvis‘ artikler om TV’s fremtid.

Men så læste jeg Seth Godin’s artikel om alignment:

A perfect relationship: I want your company to help me, and your company wants to help me. We’re both focused on helping the same person.

The typical media relationship: I want to see the shows, you want to interrupt with ads.

Alignment isn’t something you say. It’s something you do. Alignment is demonstrated when you make the tough calls, when you see if the thing that matters the most to you is also the thing that matters the most to the other person.

The tension that comes from misalignment can work for a while, but it’s when alignment kicks in that the enterprise really scales.

Hvor passer TV2’s fremtid ind i dette billede?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til TV2

  1. Pingback: Endnu en paywall | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s