Twitter træder et skridt tilbage

Det er paradoksalt at meddelelser hvor en virksomhed begynder at arbejde i modstrid med dens kunder ofte kommer i umiddelbar forlængelse af virksomhedens største gennemslag.

Revolutionen i Egypten var naturligvis ikke båret af Facebook eller Twitter men begge havde vigtige roller at spille. Og anvendelsen af f.eks. Twitter er ved et tilfælde blevet dokumenteret her:

Hver knude er en twitter bruger der anvendte tagget #jan25 og forbindelserne er retweets af beskeder. Det er en times data, dækkende måske 10% af de relevante data, fra 11. februar lige omkring det tidspunkt hvor det blev meddelt at Mubarak trak sig tilbage.

Twitters succes og åbenhed har gjort det muligt for en lang række udviklere og virksomheder at lave applikationer der enten henter informationer fra – som ovenfor – eller føder informationer til Twitter. Ifølge Twitter selv kommer 90% af deres tweets fra brugere der bruges Twitters “egne” applikationer.

Nu har Twitter meddelt at fremtidige, “fremmede”, applikationer ikke er velkomne. Reelt også at eksisterende risikerer at blive udelukket, og for at gøre ondt værre, at adgangen til data, som f.eks. ovenfor, fremover vil blive begrænset.

Det er trist at se Twitter prøve at sætte grænser for anvendelsen af deres services og på den lange sigt må det også skade virksomheden. Indtil nu har Twitters udvikling været resultatet af en positiv spiral hvor det økosystem de selv har skabt har givet en positiv effekt tilbage til Twitter.

På den anden side sænker det barrieren for eventuelle konkurrenter. Er det en mulighed for Yammer? Eller andre?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.