Stillingsopslag

Jeg har selv været skyldig i min del af intetsigende stillingsopslag men jeg mener at jeg er ved at lært lektien.

Der er mange måder stillingsopslag kan forfattes på. Måske vælger man i stedet at vifte med sit brand, virksomhedens navn, og håber at de rigtige ansøgere føler sig kaldet til at ansøge. Måske laver man en komplet liste over alle de kompetencer det ville være rart at have men som potentielt ikke er nødvendige for jobbet. Måske prøver man at beskrive hvilken type person man søger.

Først og fremmest er man nødt til at konstatere hvilken funktion den fremtidige medarbejder skal ansættes til. Det er ikke nemt, ikke engang selvom det er en stilling der allerede eksisterer i virksomheden. Selvom man måske har haft en medarbejder med en bestemt funktion er det ikke sikkert at ledelsen har et komplet billede af hvad denne funktion var.

Ud fra funktionen laver man en beskrivelse både af jobbets art og hvilke kompetencer der er nødvendige for at bestride jobbet.

Dernæst skal det konstateres hvilke absolutte krav man har til vedkommende. Det skal være krav der simpelthen ikke kan afviges. De krav skal stå i stillingsopslaget.

Lad i være med at gå ud fra at ansøgerne selv kan gætte sig til hvor fantastisk det vil være at arbejde i virksomheden. Stillingsopslaget skal markedsføre jobbet. Det betyder at man skal sætte sig ind i hvad der kan være tiltrækkende ved at have jobbet, fra det at arbejde i virksomheden, at arbejde med kollegerne til at have den beskrevne funktion.

Til sidst er det en ide at lade være med at bruge marketing-speech i stillingsopslaget. Marketing-speech prøver at dække over fakta ved at bruge lange ord hvor enklere dagligdags ord oftest er mere præcise.

Se f.eks. dette opslag

Det forventes endvidere, at du tager ansvaret for udarbejdelsen af konkurrencedygtige tilbud med valide priser og derved medvirker til at opnå de resultater, som underbygger virksomhedens vision om at være den foretrukne entreprenør på renoveringsmarkedet inden for tag, vinduer og facader.

som jeg ville skrive

Du skal tage ansvaret for at udarbejde tilbud der kan gøre os til den foretrukne entreprenør på renoveringsmarkedet inden for tag, vinduer og facader.

Der er ingen ekstra point for at bruge lange ord eller skrive ekstra lange stillingsopslag.

Det her er nok det bedste stillingsopslag jeg har set for en Office Manager, naturligvis hos 37 signals; ved at opregne typiske opgaver der skal løses har ansøgere mulighed for præcist at danne sig et indblik i hvad jobbet går ud på.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ledelse og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s