Mobilvira

Freedom To Tinker’s liste af forudsigelser for 2011 indeholder denne:

2011 will see the outbreak of the first massive botnet/malware that attacks smartphones, most likely iPhone or Android models running older software than the latest and greatest. If Android is the target, it will lead to aggressive finger-pointing, particularly given how many users are presently running Android software that’s a year or more behind Google’s latest—a trend that will continue in 2011.

Med flere og flere vira målrettet mod smartphones er det et spørgsmål om vi nu vil se en gentagelse af våbenkapløbet fra PC’erne. Der findes allerede antivirus produkter til Android, og selvom mobiltelefonernes operativsystemer prøver at stoppe mulighederne for at snyde brugerne er der allerede kendte eksempler på hvordan det kan omgås.

Tag f.eks. den Soundminer/Deliverer kombinationsvirus der er udviklet for at demonstrere huller i tilladelsessystemet på Android. Virussen venter på at der tastes eller indtales et kreditkort nummer og pin-kode, opsnapper dataene og sender dem til en server. I teorien skulle der være lukket af for at de to applikationer kunne udveksle data – Soundminer opsnapper telefonsamtalen og Deliverer sender dataene til serveren – men ved at justere på generelle telefonindstillinger, f.eks. lydstyrken, kunne Soundminer sende dataene videre ved at Deliverer holdt øje med ændringer i disse indstillinger.

Problemet for brugerne er at krigen aldrig blev vundet på PC’erne. Vi er stadig nødt til at have antivirus – og antimalware og antispyware – installeret og det skal opdateres jævnligt, efter at det er blevet konstateret at nogen har fundet ud af en ny måde at komme igennem på.

Ser vi en gentagelse på smartphones risikerer vi at blive oversvømmet i reklame SMS’er og emails sendt fra dem der har vores mobilnummer i deres telefon og som er uheldige ofre i krigen mellem virus og antivirus.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i IT sikkerhed og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s