Lige hvad vi har brug for: Flere restriktioner

Europa-Kommissionen (EU) har for et stykke tid siden besluttet sig for at undersøge om Google har misbrugt sin markedsposition som foretrukken søgemaskine.

Hvorfor er det at vi i Europa automatisk tænker at der er brug for regler, restriktioner og regulering? Det kommer helt automatisk og selvom vi nok kan forvente at Europa-Kommissionen ikke er færdig før den anden side af 2020 – og hvem sidder på markedet til den tid – er hele forudsætningen for klagerne mod Google absurde.

Google var og er den foretrukne søgemaskine fordi søgeresultaterne med stor sandsynlighed peger brugerne i retningen af de mest relevante sider. Hvis andre gjorde det bedre er der en pæn chance for at de kunne slå Google men netop det at lade søgeresultatet forblive rent, som i ikke-forurenet af købte placeringer, var med til at gøre Googles søgemaskine til den store succes den er i dag.

Hvorfor skulle søgeresultaterne inkludere søgesider fra andre søgemaskiner? Det er ikke i brugernes interesse og set fra et teknologisk synspunkt ville jeg også sige at det er udtryk for doven eller ukvalificeret programmering; selvfølgelig skal brugerne ikke sendes til sider der kun indeholder links videre.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development, Legal og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.