Mål og strategi

Nogle gange kan man forledes af at den opgave man har udført har været svær og langvarig og dermed tro at man faktisk har udført den rigtige. Det er bare ikke tilfældet – nogle gange er de indledende øvelser, de opgaver der skal løses for at man kan løse den virkelige opgave, svære i sig selv.

Det ses ofte i forbindelse med udarbejdelse af en strategi for en virksomhed. I stedet for at faktisk nå frem til en strategi stopper ledelsen ved fastlæggelsen af målet, af visionen for hvorledes virksomheden skal agere eller have positioneret sig på et tidspunkt i fremtiden.

Men en strategi er nød til at forholde sig til virkeligheden. Ellers er den bare et mål, en vision eller en drøm. Det er meget fint at ville være den foretrukne leverandør indenfor et bestemt marked, at ønske at være etableret i hele Nordeuropa eller at drømme om at være den virksomhed der leverer de bedste løsninger. Uden at have en plan der beskriver hvordan det skal opnås er strategien meningsløs. Det er slet ikke en strategi.

Når en strategi bliver holdt op i mod virkeligheden skal den beskrive de nødvendige trin til at opnå det der er indeholdt i virksomhedens vision. Det er naturligvis ikke nemt at spå om fremtiden og jo længere fremme i tiden der beskrives jo mere er man nød til at forudsætte at det vil være muligt at blive mere specifik med tiden. Men de første år bør ikke være noget problem.

En strategi der ikke indeholder konkrete og realistiske tiltag er uden hold i virkeligheden.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Management og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Mål og strategi

  1. Jeg er på linie med Seth Godin:

    If you can’t put an example on the table, a concrete manifestation of the action being discussed, then you’re just prattling on, you’re not actually serious about strategy.

  2. Pingback: Kan vi ikke snart få taget livet af storrumskontorer? | Hennings blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.