Creative Commons bøger om jQuery og Perl

Rebecca Murphey har skrevet bogen “jQuery Fundamentals” – den er også tilgængelig som PDF og ePub. Udover at være om et af tidens vigtigste Javascript frameworks, jQuery, er bogen tilgængelig under en Creative Commons licens.

Helt konkret er det CC-SA 3.0 USfuld tekst her. Det vil sige at man kan kopiere, distribuere og videreforarbejde indholdet forudsat man tilskriver det baserede værk til dets ophavsmand og giver en tilsvarende licens til dem der modtager det bearbejdede værk. Forskellen til CC-SA 3.0 er minimal og i forhold til dansk ret er den underordnet.

Bogens virkelige hjemsted er i øvrigt, helt i tråd med ovenstående, på Github hvor hvem helst kan downloade den og arbejde videre med den.

Også bogen “Modern Perl” skrevet af chromatic er nu tilgængelig. Lige nu som fysisk bog men også som gratis PDF og en ePub version skulle være på vej.PDF udgaverne er tilgængelige under en anden Creative Commons licens, CC-NC-ND 3.0fuld tekst her. Her må man kopiere og distriuere bogen forudsat man angiver ophavsmanden. I modsætning til CC-SA 3.0 US licensen betyder det at der ikke er givet licens til videreforarbejdning af bogens indhold og at det heller ikke er tilladt at distribuere bogen kommercielt.

I sagens natur er der derfor heller ikke adgang til bogens “kilde”.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Development, Legal og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s