Illoyal adfærd straffes

Det kan næppe være nogen overraskelse at offentlig illoyal adfærd straffes i et ansættelsesforhold. Det betyder dog ikke at alle er i stand til at afholde sig fra at opføre sig illoyalt og nu har vi da også fået en omtalt voldgiftsafgørelse vedrørende sådanne udtalelser på Facebook.

Læg mærke til at det kun er en voldgiftsafgørelse. Indtil der er nogen der vil tage en tilsvarende sag videre i retssystemet vil der dog sandsynligvis være skabt en vis præcedens.

Der er ikke tvivl om det faktiske forløb og det er beskrevet ganske udmærket hos Dansk Erhverv. Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning er lidt mere kortfattet men de tabte også en del af sagen. Virksomheden fik nemlig medhold i at afskedigelsen var i orden. Bortvisningen var dog ikke.

Tilsyneladende har det været et præmis for afgørelsen at der blandt medarbejderens venner på Facebook var ansatte hos virksomhedens kunder og samarbejdspartnere, og dermed at statusopdateringerne faktisk har været synlige hos disse brugere af Facebook. Det vides ikke om nogen af disse personer faktisk har set det skrevne men det lader til at afgørelsen bygger på at medarbejderen skrev ud i et “forum” der var synligt for dem.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Jura og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s